Чугунен чайник в японски стил Tetsubin 0,6 литра
🚚 Безплатна доставка за поръчки над 89.00лв
Чугунен чайник в японски стил Tetsubin. Включва микрофилтър от неръждаема стомана за насипни чайове. Дръжката на чайника Tetsubin е със сизалово въже, което предпазва от топлина и осигурява по-добър захват.
Чугунените чайници Tetsubin са традиционно предпочитани заради елегантния си дизайн и способността си да задържат топлина за дълъг период от време. Топлината се разпределя равномерно по целия нагревател на чугунения чайник, за да се извлече по-добре ароматът на чая. Това също така гарантира, че чаят остава горещ за по-дълго време.
- Придава изключителен вкус на чая.
- Без химически добавки или олово.
- Не може да се мие в съдомиялна машина
92,84 лв. 64,99 лв.
Използване на чугунен чайник
Когато използвате чугунения чайник за първи път, сложете 5-10 грама чай в чаения филтър, добавете вода в съда и варете около 10 минути, за да премахнете специфичната миризма на новия чайник. След като кипне, излейте водата в съда и повторете 2-3 пъти, докато водата стане чиста. Препоръчително е новия чайник да се използва всеки ден, когато се използва за първи път.
Подходящият източник на топлина за железния чайник е огън от дървени въглища. Могат да се използват и електрически и индукционни котлони и газови печки. За ежедневна употреба, моля, напълнете до около 80% вода, за да избегнете преливане при варене.
След като железният чайник се използва около 5 дни, по вътрешната стена ще се появят алени петна, а след около 10 дни ще се появи бял налеп. Това е нормално, стига водата да не е мътна, няма да повлияе на пиенето.
След всяка употреба оставете на слаб огън, за да се изпари напълно водата в чайника, а след това го избършете със суха мека кърпа, за да запазите чайника сух. Не оставяйте вода в чайника през нощта, за да намалите образуването на ръжда в чайника и да увеличите продължителността на живота му.
Поддръжка
Железният чайник е отлят от чугун и има свойството да ръждясва. Всъщност не се притеснявайте твърде много за ръждата. Тъй като ръждата на железния чайник не е вредна за човешкото здраве, ако смятате, че петната от ръжда са грозни, можете да отстраните ръждата със следните методи:
1. Отстраняване на ръждата с алуминий: Напълнете тенджерата с вода, добавете около 50 грама алуминий, варете 10 минути и след това избършете вътрешността на тенджерата многократно с четка или парцал.
3. Декалциране с оцет: Оцетът е най-често използваният продукт за отстраняване на котлен камък и ръжда. Ако железният чайник е с котлен камък или ръжда, просто изсипете малко оцет в съда, добавете вода да заври и почистете с четка, докато ври, за да отстраните бързо ръждата (внимавайте да не си изгорите ръцете!).
4. Потопете нарязан лук, прясно обелен картоф или обелка от репичка в малко сол и разтрийте енергично ръждивото място, за да отстраните лесно ръждата от железния съд. Трябва да държите тенджерата суха след употреба и да избягвате горещи тенджери със студена вода.
Японска чаена церемония
Японците и китайците от векове използват чугунени чайници, за да приготвят най-добрите си чайове и да придават артистична елегантност на домакинството си. Чаената церемония е момент на спокойствие и релаксация по време на напрегнатото ни ежедневие. Съветваме ви да завършите чаената си церемония с комплекта чугунени чаши за чай в японски стил Tetsubin, подгревател за чайник, защитна чиния и държач за капак.
Спецификация: Чугунен чайник в японски стил Tetsubin 0,6 литра
|