Жасмин Драконови Перли
🚚 Безплатна доставка за поръчки над 89.00лв
Съставки: зелен чай, венчелистчета жасмин.
22,79 лв. 15,95 лв.
Цената е за 50г чай
Вкусови нотки
Този чай има интензивен аромат на жасмин и ясна жълтеникава запарка.
Произход: Китай
Запарка: може да се запарва до 5-6 пъти.
Начин на приготвяне | |
Дозиране | 1 ч.л. с връх за 300мл вода |
Запарка | 75-80°C |
Време на запарка | 3 – 4 минути |
Всяка перла се създава от внимателно откъснатите дълги, сребристи, кадифени стръкове на чаения храст Camellia sinensis – събрани през пролетта и внимателно ръчно завити в малки чаени топчета, естествено ароматизирани със свежи, ароматни цветове на жасмин.
Ръчната обработка от събирането на реколтата до крайния продукт помага да се гарантира мекият и добре балансиран вкус в устата на този специален чай, който е идеален за дижестив след хранене или за освежаваща следобедна напитка.
Какви са ползите за здравето от чая от жасмин?
Жасминовият чай Драконови Перли съдържа ползите за здравето, свързани с всички първокласни зелени чайове. Проучванията показват, че те могат да включват всичко – от по-висока степен на изгаряне на мазнините до свойства за борба с рака – в резултат на това, че са пълни с богати на антиоксиданти растителни съединения, наречени полифеноли, които се запазват по-добре в зелените и белите чайове благодарение на по-малко интензивните методи на обработка.
Какво представлява чаят Жасмин Драконови Перли?
Известен в Китай като “mo li hua zhu” или чай от жасминови цветя, Жасмин Драконови Перли е занаятчийски китайски чай, направен от първокласни зелени чаени листа и жасминови цветове. По време на производството чаените листа се покриват с жасминови пъпки, което позволява на етеричните масла от жасмин да проникнат в чая. След това чаените листа се навиват деликатно на красиви малки перли, които се разгръщат, когато се накиснат в гореща вода.
Всеки първокласен чай от нашата гама Жасминов чай се доставя от Фуджоу, столицата на провинция Фудзиен в югоизточната част на Китай. Със своя субтропичен климат, кратки и сухи зими и високи валежи районът се е оказал идеален за отглеждане на жасмин и чаения храст Camellia sinensis. Първоначално жасминът е засаден през III век, а от епохата на династията Сун (960-1279 г.) се смесва с листа от зелен чай.
Със своите дълги листа и деликатни цветове жасминовият чай е толкова красив за гледане, колкото и за пиене. Насладете се на това да го наблюдавате как се запарва в стилен чайник или инфузер.
Спецификация: Жасмин Драконови Перли
|