Ройбос Оригинал
🚚 Безплатна доставка за поръчки над 79.00лв
Тази инфузия идва от Южна Африка и освен че има деликатен вкус, тя е наистина богата на важни минерали като калций, желязо, флуор, калий и магнезий.
Чаят ройбос набира популярност като вкусна и здравословна напитка. Консумиран в Южна Африка от векове, той се е превърнал в любима напитка по целия свят. Той е ароматна, безкофеинова алтернатива на черния и зеления чай. Нещо повече, привържениците хвалят ройбоса за потенциалните му ползи за здравето, като твърдят, че антиоксидантите му могат да предпазят от рак, сърдечни заболявания и инсулт. Въпреки това може да се запитате дали тези ползи са подкрепени с доказателства.
Какво представлява чаят ройбос?
Чаят ройбос е известен още като червен чай или чай от червен храст. Той се приготвя от листата на храст, наречен Aspalathus linearis, който обикновено се отглежда по западното крайбрежие на Южна Африка. Ройбосът е билков чай и не е свързан със зеления или черния чай.
Традиционният ройбос се създава чрез ферментация на листата, при което те придобиват червено-кафяв цвят. Предлага се и зелен ройбос, който не се ферментира. Той обикновено е по-скъп и с по-тревист вкус от традиционната версия на чая, като същевременно се отличава с повече антиоксиданти. Чаят ройбос обикновено се консумира като черен чай. Някои хора добавят мляко и захар – и студеният чай от ройбос, еспресото, латето и капучиното също са се наложили.
Противно на някои твърдения, чаят от ройбос не е добър източник на витамини или минерали – освен на мед и флуорид. Въпреки това той е пълен с мощни антиоксиданти, които могат да окажат благоприятно въздействие върху здравето.
Чаят ройбос е традиционна напитка, приготвена от листата на южноафрикански храст. Консумира се по начин, подобен на черния чай, и съдържа много антиоксиданти.
4,15 лв. 3,74 лв.
Цената е за 50г чай
Вкусови нотки
Типичен ройбос със сияйна, червено-кафява запарка и мека, землиста и леко сладникава нотка.
Произход: Южна Африка
Начин на приготвяне | |
Дозиране | 1 ч.л. с връх за 300мл вода |
Запарка | 90 - 100°C |
Време на запарка | 3 – 5 минути |
Спецификация: Ройбос Оригинал
|